Skupština udruge

Nakon dosta odgoda pa i prekoračenja rokova ipak smo se uspjeli sastati i održati jednu donekle važnu skupštinu. Zapravo gotovo dvije u jednoj. U neizvjesnoj atmosferi oko toga hoćemo li i u ovom pokušaju imati kvorum ipak nas se okupilo 17 od 25 članova koliko je tada bilo na spisku. Mjesto svima nama dobro poznato. Bunarina i prostorije jedriličarskog kluba kojem se i ovim putem zahvaljujemo. Veseli nas što su osim domaćih članova uspjeli doći i naši „slovenci” te naš član i dugogodišnji prijatelj udruge sa Plitvica g. Vukobratović. Neki su se svakako razveselili i Velebitskim pivom kojim nas je počastio još prije odlaska na večeru i druženje nakon skupštine u restoranu Stari Grad.

Možda je najveća novost mnogima što nakon više od desetljeća imamo novog predsjednika. Međutim naš dosadašnji predsjednik Ozren je već neko vrijeme htio prepustiti kormilo udruge nekome drugom. Izgleda da je većina članova željela da to bude autor ovih redaka to jest Ivan Milošev pa je tako i bilo. No prije toga smo izglasali bitnu izmjenu statuta po kojoj je znatno pojednostavljen rad udruge i sveden na vrlo demokratski oblik odlučivanja u kojem svi članovi imaju podjednak utjecaj. Time se povećavaju i njihove obaveze da sudjeluju u donošenju odluka i upravljaju smjerom u kojem će ubuduće ići naša udruga. Jednom riječju o svemu se moramo, a vjerujem i možemo dogovoriti. Nadam se da će to uroditi novim elanom i većim interesom za zajednička druženja i sudjelovanja kako na treninzima tako i na utrkama. Radi se ponekad o sitnicama kao što je nošenje dresa udruge kad je to potrebno ili dogovoreno. Jer moram priznati da mi je bilo vrlo drago vidjeti većinu odjevenu u taj dres koji makar simbolički kazuje našu povezanost.

Druženje nakon skupštine je nastavljeno u restoranu Stari Grad uz bogatu večeru koju je dijelom financirao sad bivši predsjednik udruge Ozren. Na večeri su bili naši gosti: glavni tajnik Sportske zajednice Grada Pule Branko Uležić, predsjednik Zbora atletskih sudaca Istre, Mauro Pernić, trener iz Jedriličarskog kluba Uljanik, gospodin Zuban i svima poznati bivši atletičar te jedan od dugovječnijih gradskih zastupnika Argeo(Geo) Zimolo. Nakon svega nadamo se da će i ova priča potaknuti sve naše sadašnje, a možda i buduće članove na zajedništvo koje je čvrsto utkano u samo tkivo svakog sporta pa tako i trčanja.