Crni Lug

Prošli vikend održala se nakon 25 godina nekad cijenjena i popularana utrka pod nazivom “Goranski međunarodni polumaraton 2021”. Staza utrke je promjenjena pa se trčalo od Crnog Luga do sela Razloge i nazad. Osim nje održana je i utrka na 12, te pomalo neobičnih 4,2 km! Čudno da se naziv polumaraton koristi za utrku od navodno 26 km, a naziv međunarodna može zahvaliti samo prisutnošću naših članova iz Slovenije, Brovč Majda, Markovič Joško, Vida i Miha. Ozren je trčao minimalnih 4,2 km i kaže da se uspio jednom izgubiti, a isto se desilo i Markovičima na 12 km. Utrka na 26 km koji su zapravo bili dugački oko 24,4 km je bila po veoma teškoj stazi sa ukupnim usponom većim nego plitvički polumaraton od 460 m. Uz start utrke tek u 10 sati nije niti čudo što odaziv nije bio baš sjajan. Tu utrku je završilo samo 10 trkača(6) i trkačica(4). Pobjednik je bio Maletić Ivan iz AK Maksimir ispred Dejana Radanca aktuelnog prvaka hrvatske u maratonu te Kruljac Pavla iz Sport Box-a. Od “Uljanikovaca” jedini na toj utrci je nastupio Ivan Milošev stigavši u cilj četvrti. Kod žena pobjedu je odnijela mlada Kopič Lucija(AK FIT Zaprešić).

Vrlo zapažen je bio i nastup naše proslavljene ultramaratonke Veronike Jurišić koja je otvorila program utrke dotrčavši u nekoliko etapa neposredno prije starta iz Zagreba(oko 160 km). Ne osporavajući trud organizatoru čini se ipak da je trend hiperprodukcija utrka doveo do toga da su takve utrke bez svjetle perspektive. Zato je moj savjet svima onima koji se žele baviti organizacijom utrka. Postavite se u kožu trkača ako želite da utrka bude prihvaćena. Osnovne stvari koje treba poštivati su da je staza točno izmjerena, dobro osigurana i obilježena. Da trkači unaprijed znaju kakve su propozicije te da su one fer i u skladu sa dobrim običajima. Ugledajte se na utrke koje su dobro posjećene i o kojima trkači govore sa poštovanjem.

 

No kako za nas rekreativce svaka utrka ima i značaj druženja, produbljivanja postojećih prijateljstava, te stjecanje novih i ova je po tom pitanju bila uspješna.

To je bar meni bio osim dobrog treninga još jedan razlog da budem zadovoljan sa proteklim vikendom. Hvala Markoviči i posebno Majda za savršeno spremljenu hobotnicu i divno društvo. Hvala Ozi što nisi hrkao (ha, ha), za svu zezanciju i nadam se da će biti još ovakvih utrka ali možda malo bolje organiziranih.

Sljedeći tjedan su Plitvice. Svim našim članovima koji će tamo nastupiti želimo puno uspjeha i još bolju zabavu.

No prije toga ne zaboravite redovna godišnja skupština će se održati 1.7.2021. u 18:00 sati u vrtu na Vidikovcu u Puli, pokraj zgrade na adresi Prilaz Monte Cappelletta 7a. U vrtu kod Mateta i Gorana. Pozive ste vjerujem dobili putem e-mail-a s detaljnim uputama.