O nama

Društvo sportske rekreacije „Maraton-Uljanik“ Pula je proizišlo iz Radničkog Sportskog Društva Uljanik, grupe za trčanje. Koncem 2011. godine registrirano je kao udruga sa nazivom DSR “MARATON-ULJANIK”.

“Društvo je osnovano s ciljem razvoja sportske rekreacije i stvaranja pretpostavke i uvjeta za organizirano zadovoljavanje potreba za očuvanjem, poboljšanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti, zdravlja te obogaćivanjem slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima zaposlenika Uljanik Grupe i njihovih obitelji”

Klub uglavnom okuplja ljubitelje dugoprugaškog trčanja i većina članova iskazuje želju za trčanjem maratonskih ili polu maratonskih utrka. Otuda i naziv “Maraton Uljanik”.

Iako formalno postoji tek nekoliko godina veliki broj članova je bio aktivan i družio se kroz trčanje i takmičenje već dugi niz godina. Kroz društvo je prošao veliki broj trkača, a neki iako u poznim godinama djeluju i aktivno trče još i danas. Pokretači osnivanja kluba su bili ujedno i članovi DSR Uljanika sekcije za trčanje Ozren Rnjak, Mato Tomić, Nadenić Josip (Bepo), Stevan Muidža … da nabrojimo samo one najstarije.