Zbogom “Miki”

Jučer smo svi sa velikom tugom i nevjericom primili tužnu vijest da nas je nakon kratke i teške bolesti napustio naš prijatelj, kolega i trener Milan Vitasović. Oni mlađi ili oni koji su tek ušli u svijet trčanja znaju ga kao trenera AK Istre sa kojim smo mi rekreativci dijelili sate treninga i stazu na stadionu obično utorkom i četvrtkom. Neki od nas su sa njim dijelili i mlade trkačke dane, a oni koji ga dobro znaju mogu potvrditi da je bio veliki radnik i veliki trkač. Njegovih 8:46,6 na 3000 m sa zaprekama iz 1975. godine je još uvijek najbolji rezultat u hrvatskoj. Nedostajati će nam njegova prisutnost na stazi i njegovi neizostavni brčići ispod kojih je skrivao smiješak čak i kad se “ljutio” na svoje trkače. Jednako kako je trenirao i sam u mladosti takav stil je zadržao do kraja. Tražio je i davao puno.

Miki prvi na Belom Krosu 1975.g                                                       Miki u svojim najboljim trkačkim danima(“Beli Kros” 1975. g)   

Ovim putem želimo izraziti sućut prije svega njegovoj obitelji i podijeliti našu tugu sa svim njegovim mladim trkačicama i trkačima te svim atletičarima koji su ga poznavali. Zbogom dragi prijatelju.